Sender Urbà pel Barri de la Mercè

SENDER URBÀ PEL BARRI DE LA MERCÈ
Diumenge 22 de Maig del 2016

22-05-201628

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui a tres quarts d’onze ens hem trobat al carrer Ferran amb Plaça de Sant Jaume uns vint-i-dos caminadors acompanyats pels tres guies: Montse Martorell, Miquel Piquet i Martí Simó, que ens han portat a conèixer millor el barri de La Mercè.
Hem caminat fins arribar al Passatge del Crèdit on va néixer en Joan Miró.
Seguint per el carrer Avinyó hem visitat una antiga Domus romana, després hem vist la casa dels Quatre Rius. Pel carrer Ample hem gaudit de la vista del Palau Mornau, obra modernista de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall, actual seu del Museu del Cànnabis.
Al final del carrer Ample hem desembocat a la plaça de la Mercè i la seva Basílica, seguint el mateix carrer fins arribar a la Plaça Duc de Medinaceli, on els nostres amics Rafael Moret i Francesc Comas han tingut una conversa sobre la confusió del nom d’aquesta i la Plaça del Doctor Letamendi. Hem acabat el recorregut a la Plaça Reial on hem anat a prendre un aperitiu.
Després hem anat a dinar vint-i-quatre persones al restaurant modernista “Grill Room” un menú a base d’un pica-pica, un segon i postres a escollir.
En acabat el dinar, hem anat fins a l’estatge de l’Agrupació on el nostre amic Enric Caballé ens ha projectat l’audiovisual del “GR2 de La Jonquera a Aiguafreda”, acompanyat d’un berenar a base de xocolata desfeta, uns melindros, magdalenes i pa de pessic.
Adéu, amics! Ens veiem el proper dia cinc de juny a la costellada d’Arbúcies.