Tarragona. 14 gener 2017

LA CALÇOTADA DEL 2017
TARRAGONA. 14 de gener de 2017

Els turistes de l’Agrupació tenim, des de fa bastants anys, el goig de fer una calçotada, el tradicional àpat hivernal de l’Alt Camp. Enguany la vàrem fer el dia 14 de gener, com sempre, al restaurant Mas del Plata, a la urbanització del mateix nom prop del Pont d’Armentera. No cal dir que fou una molt bona calçotada, completa, ben servida i molt ben atesos. L’alegria fou present durant tot l’àpat i en tota la llarga sobretaula molt animada i amb bona companyonia entre tots els turistes.

Però la jornada turística tingué també la seva vessant cultural amb la visita a la majestuosa catedral de Tarragona. Al casc antic de la ciutat hi entràrem pel Portal del Roser, obert a la muralla ciclòpia, datada 250 anys A.C., i accedírem a la plaça del Pallol on hi ha restes del fòrum provincial de l’època romana. Vàrem seguir pel medieval carrer de Cavallers, amb moltes cases senyorials del segle XVII, i pel carrer Major amunt arribàrem al Pla de la Seu per entrar tot seguit a la Catedral per fer-hi una minuciosa visita de dues hores acompanyats d’un bon guia que ens explicà mil detalls del monumental temple i del seu magnífic claustre amb la curiositat del capitell que té esculpida una processó de rates enterrant un gat i aquest, que feia el mort, cruspint-se les rates desprevingudes. Aquest i molts altres aspectes arquitectònics i la història de la catedral van fer que la visita resultés molt interessant, instructiva i seguida amb molta atenció per tots nosaltres.

En sortir de la catedral vàrem anar a el Pont d’Armentera per visitar la seva església parroquial on hi ha un preciós retaule barroc amb escenes de la vida de Santa Magdalena. El rector de la parròquia ens va fer veure molts detalls d’aquest retaule datat l’any 1702 i d’autor anònim però digne d’admiració per la pulcritud de la seva execució i la seva bellesa.


Tot plegat va fer que en aquesta sortida turística fruíssim de tres punts forts: la calçotada, la catedral de Tarragona i el retaule del Pont d’Armentera, cosa que confirma l’excel·lència organitzativa de les sortides turístiques i la importància cultural que tenen. Per això cada cop som més els turistes que ens incorporem a aquesta experiència.