Terres de l’Ebre. Del 2 al 6 de maig de 2018

TERRES DE L’EBRE
Del 2 al 6 de maig de 2018

Els turistes de l’Agrupació ens donem el goig de fer cada any una estada a les Terres de l’Ebre, una contrada encisadora que sempre ens ofereix nous al·licients per visitar-la. Hi vàrem fer estada del 2 al 6 de maig i ens allotjàrem a l’hotel La Venta de la Punta, a Santa Bàrbara. Des d’allí diàriament fèiem sortides per conèixer nous indrets força interessants. No cal dir que el riu Ebre absorbí en tot moment la nostra mirada i quedàrem impressionats del seu enorme cabal tant creixent com mai l’havíem vist. Contràriament el pantà d’Ulldecona, al Parc Natural de la Tinença de Benifassà (Baix Maestrat) ens deprimí l’ànima en veure’l tant sec, no baixa ni gota d’aigua pel riu de la Sénia.

En una de les sortides vàrem fer una bona ruta turística per les poblacions de Peníscola, Benicarló i Vinaròs on vàrem pujar al Puig de la Misericòrdia on s’alça el santuari de Sant Sebastià i hi ha les restes d’un poblat ibèric. Aquest dia sopàrem al restaurant La Cuina de Laura, a la mateixa vila de Vinaròs. En una altra sortida vàrem anar a veure un conjunt d’oliveres mil·lenàries a Ulldecona i un molí d’oli a la Galera, tot explicat pel propietari de la finca d’oliveres i del molí.

A Tivenys hi anàrem per visitar el Centre d’Interpretació de la Pesca a l’Ebre i donar una ullada a l’assut de Xerta on comença el canal de l’esquerra de l’Ebre. Allí dinàrem al restaurant Lo Parque on ens atengueren divinament. També vàrem fer un complet recorregut pel Delta fins a Riumar amb jocoses explicacions d’un “savi expert” d’aquell indret i a Sant Jaume d’Enveja visitàrem el Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta.

Però la sortida més emotiva va ser la feta al Massís del Port, que enguany quedà completada amb la pujada al Caro (1447 m.) l’emblemàtic cim de les Terres de l’Ebre amb unes impressionants vistes del Delta i de les llunyanes serralades catalanes. A tots ens va complaure tant aquesta ascensió que el cor ens va vibrar. En baixar del Port vàrem anar a dinar al restaurant Calau al poblet Els Reguers, dels propietaris del Mas de Lino a dalt el Port, on en anys anteriors ens hi oferien un excel·lent dinar.

Aquesta ressenya seria llarguíssima si expliquéssim totes les activitats que vàrem fer, totes elles com cada any programades, guiades i explicades per l’Estanis, una afable persona molt coneixedora d’aquelles terres, que ens acompanyà en tot moment i a qui hem d’agrair el seu interès a fer-nos agradable tota la nostra estada.

En acomiadar-se tingué la gentilesa de regalar a cada senyora del grup una bonica flor, en ser el dia de la Mare.
Érem vint-i-quatre els turistes participants que ens hem sentit ben acompanyats i ben atesos i hem fruït de la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i festiva de les Terres de l’Ebre de les quals en tindrem un bon record.