Terres de l’Ebre. Del 2 al 8 de maig de 2019

Terres de l’Ebre
Del 2 al 8 de maig de 2019

Enguany els turistes de l’Agrupació hem fet la vuitena anada a les Terres de l’Ebre que sempre ens ofereixen nous indrets a conèixer. En aquesta última estada del 2 al 8 de maig, vam ser disset els turistes assistents i ens allotjàrem a l’hotel La Venta de la Punta, a la població de Santa Bàrbara (el Montsià) i des d’allí realitzàrem les diverses sortides, totes amb un guia que ens anà explicant les característiques de cada lloc.

La visita més interessant i culturalment més important va ser la de la catedral gòtica de Tortosa, obra iniciada el 1347, i el patí del Reial Col·legi de Sant Jaume i Sant Maties d’estructura plenament italiana amb una riquíssima iconografia, obra feta l’any 1544, també a Tortosa.

Una altra visita que ens va agradar molt va ser la de la vila de Batea (la Terra Alta) on vam passejar per la Vila Closa, el nucli antic de Batea que fins el segle XIX va estar totalment encerclat de muralles. Allí també vam visitar el prestigiós Celler Batea on ens explicaren l’elaboració del vi i ens oferiren un tastet dels seus vins d’alta qualitat. Després anàrem a dinar al restaurant Miravall d’excel·lent cuina.

Anàrem també al santuari de la Fontcalda, al municipi de Gandesa, en l’engorjament del riu Canaleta al peu de la serra de Pàndols. A tocar de l’església hi ha una Font d’aigua minero-medicinal que brolla a 28oc.
A la serra de Pàdols pujàrem a la cota 705 on hi ha el Monument a la Pau, en memòria dels combatents morts a la Batalla de l’Ebre el 1938. Des d’allí hi ha unes impressionants vistes de la depressió de l’Ebre.

Aquesta ressenya seria massa extensa si hi expliquéssim totes les visites realitzades, detallem però, que vam pujar al pla del Mascar del Parc Natural del Port i que també ens arribàrem a el Toscar on hi ha la capella de Santa Magdalena en un paratge deliciós. El Delta també fou un indret visitat incloent-hi un passeig en barca per l’Ebre, resseguint l’illa de Buda i arribant fins a la desembocadura.

Ens ho vàrem passar bé, sempre pendents de l’horari per fer les quinze visites programades i amb bon tracte a l’hotel.