Torres de Segre. 17 de març de 2018

TORRES DE SEGRE
17 de març de 2018

El mes de març és el temps de florida dels arbres fruiters, oferint-nos un bell espectacle de color digne de ser admirat. Aprofitant aquesta avinentesa els turistes de l’Agrupació vàrem anar el dia 17 d’aquets mes a Torres de Segre on, degut a la fertilitat del terreny, el cultiu de presseguers, pereres i pomeres és la
principal font econòmica del municipi.

Aquest poble està situat prop de Lleida i a l’esquerra del riu Segre i aprofita les aigües del pantà del Secà i el d’Utxesa, tots dos en el curs del canal de Seròs, per regar els immensos camps d’arbres de fruita dolça. La construcció d’aquest canal va canviar totalment les característiques del terreny, abans de secà, per fèrtils terres de regadiu.


A Torres de Segre ens esperaven dues persones molt coneixedores del territori que ens van acompanyar a fer la visita entre presseguers en plena florida. Gràcies a ells vàrem saber moltes coses de la història, l’agricultura i l’avifauna de la regió i amb les seves molt sàvies explicacions ens van tenir absorbits tota l’estona. Després d’estar entre presseguers ens portaren al Santuari de la Mare de Déu de Carrassumada, dalt d’un turó, des d’on vàrem contemplar el meravellós mosaic fet pels arbres florits. Llàstima que va començar a plovisquejar i la grisor del dia va apagar una mica l’acolorit paisatge.

Acabada la visita matinal, vàrem anar a dinar al restaurant Celler del Segre, al mateix poble, que encara que regentat per una família romanesa, ens oferiren un bon àpat de cuina catalana, i on donava goig veure’ns en una llarga taula de 35 comensals. Va ser, doncs, una diada turística molt completa i ben agraïda per tots els participants.