Valls. 17 de gener 2015

La sortida de turisme del mes de gener fou la ja típica calçotada.

En sortir de la plaça Catalunya i recollir a la resta de turistes a Diagonal, ens vam dirigir cap a l’Ordal per fer la primera parada del dia amb un bon esmorzar. Ja després de tenir ben ple el “dipòsit”, vam reprendre el camí fins arribar a Valls, on vam visitar el Museu de Carros i Eines del Camp.

IMG_4528_1600x1067
En arribar ja ens esperava el Sr. Montalà, fill de l’avi Rogeli Montalà, que ens rebé molt amablement, i després de veure un audiovisual, ens va fer totes les explicacions pertinents.

IMG_4580_1600x1067
El Museu de Carros i Eines del Camp: per aprendre d’on venim. L’avi Rogeli Montalà va fer realitat el seu somni: recuperar eines i carros del camp, restaurar-los i exposar-los. N’hi van arribar d’arreu de Catalunya i també de fora. La revolució del camp ha anat tan ràpid que ens oblidem que no fa tants anys que la feina de pagès era manual.

IMG_4554_1600x1067
Després de l’acurada i interessant visita, ens vam dirigir cap a Mas del Plata, prop del Pla de Santa Maria, on ens esperava l’amo, el Sr. Ramón, per oferir-nos una bona calçotada.

IMG_4704_1600x1067
Després d’un bon dia de sol, amb passejada inclosa per la ciutat de Valls, i un bon dinar amb bona companyia, vam tornar cap a casa tot esperant la següent sortida que serà el dia 14 de febrer.

Així doncs, fins aviat amics!