Vilabertran. 16 de setembre de 2017

VILABERTRAN
16 de setembre de 2017

Ja hem iniciat la temporada turística 2017-2108, i en la primera de les sortides, feta el 16 de setembre, hem anat a visitar la Canònica de Santa Maria de Vilabertan (Alt Empordà), una joia del romànic i un dels millors exemples conservat a Catalunya de l’arquitectura medieval.

En sortir de Barcelona hem anat directament a Tordera per esmorzar al bar Can Pujol on, com altres vegades, hem estat molt ben atesos. El temps, en contra de les prediccions meteorològiques anunciades, era bo i preveia un dia agradable, cosa que es complí fins a la tarda ja que en acabar de dinar va fer un xàfec que ens va fer canviar d’idea i no anar a Figures com teníem previst.

Torno a Vilabertran: allí una guia ens conduí per l’església, el claustre, la sala capitular, la sagristia i altres dependències de la canònica, explicant-nos la seva història, coneguda des de l’any 954, i fent-nos veure molts detalls arquitectònics i artístics del monument. La visita acabà amb un interessant audiovisual.

Per dinar anàrem al poblet de Vilatenim i la Rosa, organitzadora de la sortida, ens portà a un fabulós restaurant anomenat “El Pa Volador”, ubicat en un palauet vuitcentista, antiga casa pairal pagesívola, on en un menjador molt ornamentat ens serviren un abundant àpat molt ben elaborat consistent en un entrant de deu tastets deliciosos, un bon medalló de vedella amb bolets com a plat principal i per postres un bon tall de pastís. Un formidable dinar que ens deixà ben satisfets i xirois. Tal com he dit abans, la pluja iniciada tot just en sortir del restaurant, ens aconsellà retornar directament a Barcelona i deixar Figueres per una altre ocasió.

En resum, un bon inici de temporada amb una jornada turística i gastronòmica tant agradable i interessant que va plaure a tots els assistents.