Vilafranca. 11 febrer 2017

EL MUSEU DEL VI A VILAFRANCA
11 de febrer de 2017

Les sortides turístiques que fem mensualment tenen sempre un sentit cultural i de coneixement del país que ens porta a destinacions interessants relacionades amb el nostre objectiu. L’última d’aquestes sortides, efectuades l’11 de febrer, va ser a Vilafranca del Penedès per visitar el Vinseum, o museu del vi, que ens oferí un viatge a través de les històries del vi, retrobant les traces que ens ha deixat des dels orígens fins a l’actualitat, des de la terra on arrela la vinya fins a l’explosió sensorial del tast.

Aquest museu, ubicat a l’antic Palau Reial, del segle XIII, és de visita obligada per entendre el Penedès, el treball del conreu de la vinya i l’elaboració del vi des de l’arribada de grecs, fenicis i romans. Va ser una visita molt instructiva i ben explicada per un molt entès guia. Va acabar amb un tast d’un dels vins de la comarca a la Taberna del Vinseum.

L’estada a Vilafranca la vàrem aprofitar també per fer una volta pel mercat que fan cada dissabte i per admirar la façana neogòtica de la Basílica de Santa Maria, així com també el Palau Baltà, del 1308, i altres indrets de la ciutat.

El dinar el realitzàrem al restaurant Can Peraire, a l’Arboç, on ens oferiren un àpat verdaderament sensacional. L’esmorzar va ser al Celler d’Ordal com ho hem fet en altres ocasions. Això completà la diada que a més de ser turística i cultural també va ser gastronòmica i mol celebrada per tots.