VILANOVA I LA GELTRÚ

MUSEU DEL FERROCARRIL

15 de juny de 2024
El tren petitó corre, corre, corre, el tren petitó corre a l’estació.

Això canten la quitxalla a l’escola bressol quan van d’excursió tot agafant-se de la bateta del que tenen davant molt contents.

Els turistes de l’Agrupació, no canten això ni s’agafen de la bata, però sí que vàrem poder gaudir d’un dia esplèndid.

Primer vam parar per esmorzar un lloc ja conegut, el restaurant Selva Negra a Vallirana. En acabar i amb la panxa plena vàrem fer camí cap a Vilanova. Allà ens esperaven els amics del grup de teatre Xavier Boix, i la seva esposa la Mercè i el benvolgut Marc Soriano, que ens varen acompanyar tant en la visita al museu, com amb el dinar. Quan ja estàvem tots vam entrar al museu per començar la visita acompanyats d’una guia que ens va donar moltes i bones explicacions. Les màquines eren impressionants i nosaltres ens veiem tan petits com si fóssim quitxalla, i també gaudíem molt. Vàrem tenir ocasió de pujar a una de les màquines que varen posar en funcionament, i que fou restaurada per antics ferroviaris ara ja jubilats. Vàrem fer un curt trajecte.

El dinar fou a Cubelles a l’Hostal Foix, amb un dinar molt bo i abundant. Després d’una bona i llarga sobretaula, ben contents cap a casa per començar a preparar la maleta per la següent sortida, que serà els dies 10,11,12,13,14,i 15 de juliol que farem com cada any UN TOMB PEL PIRINEU. Prepareu-vos muntanyes que venim els eixerits turistes de l’Agrupació.

FINS AVIAT A TOTHOM.