Volta als Cingles Vermells

SENDERS DE PETIT RECORREGUT PER CATALUNYA
Ruta: Volta als Cingles Vermells – 17,25 Km – 5:34 h
Dissabte 16 de Març de 2019

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui tres cotxes han sortit de la ciutat de Barcelona en direcció al municipi de Sant Feliu de Codines, situat a la comarca del Vallès Oriental, on ens hem reunit vuit caminadors i hem anat fins a l’ermita romànica de Santa María del Villar a esmorzar.

Seguim la carretera BP-1432 fins a fer una forta ascensió que ens ha dut a una pista. Seguim el camí fins a pujar a un petit turó de 333 metres on hi ha una estelada i on gaudim d’una amplia vista de la vall del Tenes, de la vall del Fai, de Riells i dels Cingles Vermells.
Tornem a la pista fins arribar al Molí i a la Masia de Can Camps. Seguim el camí de la Pineda i arribem a l’Espai Natural de Riells del Fai. A un costat de la pista veiem el Mas La Pineda que data de l’any 1208 i a l’altre banda tenim els Cingles Vermells.

Ens desviem per anar a la Font de la Pineda i el seu plàtan monumental, retrocedim i comencem a fer una forta pujada des d’on veiem Sant Miquel del Fai al fons. En arribar a la carena, veiem les formes irregulars que ens regala la naturalesa, com la Roca Rodona, el Cagarro del Diable, fins arribar a una plana rocosa i ombrívola on ens hem assegut a dinar.
Seguint la carena anem veient la forma de l’Elefant i la amplia vall de Riells a l’altra banda. Deixant la carena enrere, arriben a una pista on trobem una barraca de pedra seca. I arribem als contraforts de Sant Feliu de Codines.

Agafem una carretera fins un trencall i arribem al Mas Villar amb la seva torre de defensa. Fem una forta pujada entre matolls amb un final bastant caòtic fins trobar els cotxes.

Hem anat a prendre una beguda al Bar Restaurant “La Parada” acompanyats de bona companyia i ens hem acomiadat fins a la propera excursió.

Martí Simó Pascual (16/03/2019)