XVII FESTA ENDEVANT. 25 setembre 2016

XVII FESTA ENDEVANT
“20 ANY DE SENDERS” GR 2 (15 de Setembre de 1996)
RECORDEM EL PRIMER SENDER QUE VAM FER: DE LA JONQUERA A BOADELLA DE L’EMPORDÀ
Dades Tècniques: 15,745 Km i 3 Hores amb 50 minuts
Diumenge 25 de setembre de 2016

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui hem sortit de la ciutat de Barcelona amb un autocar amb vint-i-tres persones en direcció al municipi de La Jonquera (l’Alt Empordà) on ens hem reunit tots a la Plaça de l’Ajuntament i hem fet una primera fotografia amb tots junts i la segona amb els caminadors que van començar el GR2 l’any 1996.

25-09-2016-3

Hem començat a caminar nou caminadors a dos quarts de deu, hem parat a esmorzar al parc Municipal Prat d’en Lloveres.
Tot seguit hem creuat l’autopista AP-7 i l’hem caminat en paral·lel fins a creuar les vies de TGV per un pas soterrani.
Hem caminat per una pista que a banda i banda estava ple de vinyes, caminant per una altre pista que estava voltejada de pins, alzines i roures cremats fins arribar al poble de L’Estrada que té l’Església de Santa Maria (segle XVIII) on en una font ens hem refrescat.
Caminant per camps d’oliveres i boscos cremats hem creuat la riera de La Guilla, i hem seguit per la carretera GI-504 fins a creuar una pista on hem descansat per veure aigua i prendre uns ganyips.

25-09-2016-1 (1)

Caminant per pistes amb camps secs per la falta de pluja i arbredes cremades hem tornat a desembocar a la carretera comarcal avanç esmentada.
Seguint una altra pista hem creuat un pont que passa per sobre el riu Ricadell que estava completament sec.
Caminant per una altra pista hem creuat el pont que passa pel riu Muga per on corria molta aigua, fins a creuar la carretera GI-504 on hem arribat al municipi de Boadella de l’Empordà, on ens estaven esperant els nostres companys no caminadors.
Els catorze no caminadors han esmorzat a La Jonquera i després s’han desplaçat fins al pantà de Boadella on han pujat a un mirador i han vist una panoràmica de la Muga. Després han anat a Boadella de l’Empordà a esperar els nou caminadors.
Tot seguit ens hem desplaçat fins al municipi de Les Escaules a dinar al Bar Restaurant “La Caula” on hem menjat una amanida catalana, però s’ha posat a ploure com un diluvi i hem hagut d’entrar al restaurant a menjar una paella mixta i de postres flam o comtessa, acompanyat d’aigua, vi, gasosa i un cafè.

25-09-2016-2

Després, el president del Grup de Muntanya, en Miquel Piquet, ha fet un discurs lloant els companys del grup i amb la seva representació entregarà el Piolet de Bronze al Bernat Llorenç Costa.
En acabar l’Enric Caballé ens ha passat un audiovisual de tres-centes fotografies recordant aquests vint anys de senderisme del Grup de Muntanya.
Adéu, amics senderistes! Ens veiem el proper dia 16 d’octubre, quan reiniciem el GR3.