XVIII Festa Endavant

XVIII FESTA ENDAVANT
“PENEDÈS: CAVA I XOCOLATA”
Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia
Dissabte 24 de Novembre del 2018

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui hem sortit des de la Estació de Sants dotze persones en direcció al municipi de Vilafranca del Penedès situat a la comarca de l’Alt Penedès. Allà ens hem trobat amb el president de l’Agrupació en Jesús Ventura i la seva dona Elena. Hem caminat pel nucli urbà de la ciutat fins arribar a la Plaça de la Sardana on ens hem assegut a esmorzar. Sortint de Vilafranca hem fet una ruta circular de 6,56 km per la ruta temàtica del Camí del Vi o de la Bleda, veient un paisatge ple de camps de vinyes i oliveres amb panells didàctics explicat la collita del raïm.

A mig camí ens hem trobat la Torre de les Aigües, construïda a principis del segle XX d’estil neomudèjar.
Seguint el camí hem vist l’Ermita de Bleda i hem tornat una altra vegada a Vilafranca del Penedès per agafar el tren que ens ha portat a Sant Sadurní d’Anoia.

Allà ens hem desplaçat fins a l’Espai Xocolata Simón Coll, on ens han explicat els inicis d’aquesta fàbrica fundada l’any 1840 i que és portada per sis generacions de la mateixa família Coll.

També ens han ensenyat un documental didàctic sobre l’origen de la xocolata a l’Amèrica precolombina amb els asteques i els inques. Els seus usos que s’ha fet de la mateixa al llarg dels segles, des de la seva arribada a Espanya al segle XVI i l’expansió per Europa al segle XVIII. Després la seva globalització i màrqueting al segle XX amb la publicitat per a les masses. La fabricació industrial amb productes tradicionals com els torrons, les mones de Pasqua, bombons etc.

Després hem anat fins a la Plaça del Ajuntament, al restaurant Taps de Suro, on hem dinat un menú a base d’un pica-pica, postres, beguda i una copa de cava per brindar pel bon dia d’avui i per la companyia.

En acabar de dinar hem fet un sorteig on tots els que estaven a la taula han rebut un premi.

Hem de donar les gràcies a la Montse Martorell i al president del Grup de Muntanya, Miquel Piquet, per haver organitzat aquesta XVIII Festa Endavant.

Ens veiem a la pròxima excursió!

Martí Simó Pascual (24-11-2018)